Az írógép “feltalálása” , mióta van írógép? www.írógép.hu ajánlásával

“A korrekt munka,  a becsületes szerviz ellátás, nem plusz teljesítmény, nem szívesség, hanem alapelv. “     /   Német Tamás írógépműszerész/

írógép javító,  630/9/617065/   ww.írógép.hu  

Írógép szerviz, írógép  javítás, antik írógép restaurálás, írógép szakszerviz, írógép specialista, írógép szakértő, minden írógép javítható!!!!

—————————————————————————————–

Az írógép “keletkezése”, mióta van írógép?: 

Az írógép olyan szerkezet, mely a nyomtatott szöveghez hasonló írásképet tud előállítani kézi billentyűzettel.

Az írógép hosszú fejlődésen ment keresztül, gyártása sokáig  kifizetődőnek bizonyult, de ma  a számítógépek kiszorítják a gyakorlatból.

Az írógép egy gép, mely a nyomtatott  írásképet tud előállítani  billentyűzettel, egy példányban, másolópapírral 1-5 másolatot is készíthet). A billentyűkkel mozgatott betűk  egy festék szalagon át ütnek betűjeleket a papírra.

Az első írógépek egyikét, a dombornyomású íróprést Kempelen Farkas szerkesztette.

Az osztrák császárnőnek, Mária Teréziának volt egy vak keresztlánya, Mária Paradis,  A császárnő Kempelen Farkast bízta meg, hogy tanítsa meg olvasni a keresztlányát. Kempelen kartonból domború betűket vágott ki, azokat fatáblára helyezte, s  egy hét alatt Máriát megtanította az ábécére. A világtalan lány az ujjaival tapintva „olvasott”.

Irodatechnika – irodagép szerviz

Kempelen azonban többre vágyott. Bádogból betűket készített, és a betűket acél sínpár közé helyezte, tussal megkent párnára, majd papírra nyomta. A szöveg egy verssor – látszott!

Kempelen ekkor kivette a sínpárból a betűket, mindegyiket más-más rekeszbe rakta. Ezután ismét kirakta: most már behunyt szemmel, a betűket az ujjaival kitapintva sorba rakta.

Minden szó után egy-egy betűhelyet hagyott. A kész sort rányomta a tuspárnára, majd a papírlapra.  A papíron ott volt a hibátlan latin szöveg!!!!.

   ww.írógép.hu  

 

A bejegyzés kategóriája: antik írógép felújítás, antik írógép használt eladó, antik írógép javítás, antik írógép javító, antik írógép restaurálás, antik írógép szerelés, Antik írógép szerviz, antik írógépek szervize, Használt írógép, hasznalt-irogep-antik-irogep-szerviz-2, irodagépszerviz, irodagéptechnika, irodatechnika, írógép, írógép ajándékba, írógép ajándékba, írógép henger felújítás, írógép henger javítás, írógép javítás, írógép javítás, írógép javító szerviz:, Írógép javító szerviz:, Írógép óvodásnak? Óvodás és az írógép?? tanmese?, Írógép óvodásnak? Óvodás és az írógép?? tanmese?, írógép restaurátor, írógép specialista, írógép szerelő, írógép szerviz, irogep-restauralas, írógépműszerész, írógépműszerész, javítás, korona vírus, korona vírus járvány alatt is üzemelő, korona vírus járvány alatt szolgáltató nyomtató szerviz, retro írógép
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>