Nincs vége az írógépnek!

www.teletoner.hu

www.tonerblog.hu

www.szamologepjavitas.hu

Végüknek is a leg végét járják a mechanikus írógépek: már csak félezer van belőlük raktáron abban az üzemben, amely utolsónak hagyta abba gyártásukat a világon.  Az “utolsó mohikán” egy indiai cég, a Gondrej és Boyce nevű, mely ugyan a legtovább húzta, ám amely már két éve, hogy maga is felhagyott az írógépgyártással. Hatvan éven át űzte az ipart, fénykorában évente 50 ezret készített, de a számítógépek megállíthatatlanul véget vetettek az írógépérának. A vállalat átállt hűtőszekrények gyártására.

A mechanikus – csakis az ujjak koppintási erejével működő – írógépet 1867-ben találták fel, termelése 1883-ban kezdődött. Villanyírógépet még mindig gyártanak a világban néhány helyen.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Német Tamás irodagéptechnikus, kisvállalkozó, alapszakma:  írógépműszerész :        Nincs vége az írógépnek!

Írógépesből lett irodai gépes szerviz-technikusként, egy merész ötlettel, két- három évvel ezelőtt történt honlapot fejlesztettem, az írógépes területen.
Ennek  következtében, a keresőkben előre kerültem, mint írógéppel foglalkozó szervizes.

Nem is gondoltam volna egyáltalán, hogy ebből lesz valami.,
Legnagyobb megdöbbenésemre azóta is, a mai napig is, jelentős számú írógépes megrendelést kapok az összes bejelentéshez képest.

Nem is álmodtam volna, hogy 2011-ben még ennyien tartanak igényt Magyarországon az írógéppel kapcsolatos tennivalókra.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .Belvárosi egyszemélyes irodában a titkárnő, háttérgépként modern elektronikus margarétatárcsás írógépet tart.
Velem javíttat, sőt ha szükség van kellékanyagra, mint például, festékkazetta, törlőszalag, írógéppapír stb.-re, azt is velem szerezteti be.

Közös képviselők, idősebb, számítógépet már nem megtanulni óhajtó emberek, akik csak levelezni szeretnének, fiatal lányok, fiúk, retro őrülettől indíttatva szervizeltetik velem írógépeiket.

Jómódú, nagy, szép lakásban élő emberek dísztárgy, használati eszköz, retro berendezési tárgyként is, gyakran igényt tartanak szolgáltatásomra, mint írógépjavító.

Kiskamasz gyermek bele tud szeretni nagypapa írógépébe, és ezért a nagyszülő, születésnap, névnap címén írógépet restaurál, restauráltat velem kedvenc unokájának.

30 éves középiskola tanár, aki vidéken nőtt fel, és csak az iskolában használja a netet, otthon nem, egy Continental irodai írógépet hozatott velem rendbe, mert otthon azon dolgozik.
Az írógép kb 1931-es kiadású. Gyönyörű, antik írógép, de még ma is kifogástalanul használható.

Kiöregedett  közgazdász,  Continental Silenta gépét javíttatta meg velem, pedig nem volt érdemes azt  kevés pénzt sem rákölteni, mert nagyon sok volt rajta a rozsda, de ragaszkodott hozzá, és boldoggá tettem kedvenc írógépének megjavításával.

Hosszan sorolhatnám utóbbi három évem  írógépes történeteit, de azt gondolom, a továbbiak már meghaladnák e cikk olvasóinak türelmét.
Aki kíváncsi még többre, írjon email címemre, vagy hívjon fel, szívesen állok rendelkezésére.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>